Zomaar naar een kerkdienst gaan, zonder dat je lid bent? Kan dat? Voor buitenstaanders heeft de kerk lang niet altijd een open en gastvrij imago. En dat willen we natuurlijk wel zijn en uitstralen. Daar is de kerkproeverij voor bedacht: een toegankelijke dienst voor gasten. De kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken en veel kerken openen die zondag speciaal hun deuren voor gasten. Dus vraag je buurvrouw of collega mee te gaan naar de dienst. Daarmee laat je zien wat de kerkdienst je echt waard is. Waarom vind ik het belangrijk dat mijn buurman hoort en ervaart wat er op de zondagmorgen gebeurd. Hierdoor wordt je gedwongen zelf na te denken over wat de kerkdienst voor je betekent en dit onder woorden te brengen. Durf jij de uitdaging aan iemand uit te nodigen? Bij ons valt deze dag samen met de startzondag met ons thema dankbaarheid. Een mooie gelegenheid om de gemeente beter te leren kennen is een niet alledaagse dienst.

https://www.youtube.com/watch?v=b9G1hmtmHEs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *