De graankorrel

Van 4 tot 6 oktober zijn we met de jeugd naar Het Kraggenhuus in Giethoorn geweest op jeugdkamp.
We hebben dit eiland omgedoopt tot Salvation Island.

Het thema was Salvation.

Waarom hebben wij Redding nodig en waarvoor dan? We hebben gekeken naar dingen in ons leven waar we de Here Jezus voor nodig hebben; dat Hij voor ons wilde sterven aan het kruis. Maar we hebben vooral de nadruk gelegd op dat de Here Jezus in de eerste plaats naar de aarde is gekomen om de relatie tussen ons en Vader God te herstellen. En we hebben nagedacht over wat voor een relatie we dan hebben met Vader God. 

Betrekken wij Hem in ons leven? Is Hij echt een Vader voor ons? Of is het meer een soort sinterklaasfiguur….

Salvation Island

Salvation Island was verdeeld in kamp Noord en kamp Zuid.

Vrijdag avond hadden we het nachtspel en gingen we in de punters een route varen. Hierbij kwamen we langs verschillende onderdelen die ons een indruk gaven, van wat christenen die vervolgd worden mee kunnen maken in hun leven.

Zaterdag hebben Kamp Noord en kamp Zuid, compleet met vlag en bandana’s tegen elkaar gestreden in het middag spel. Er moesten verschillende puzzels opgelost worden en daar kwam een code uit die het cijfercode was van een slot waar een zeilpunter mee los kon worden gemaakt. Een deel van de groep moest naar een eilandje in de buurt varen en daar d.m.v. portofoons coördinaten aan elkaar kon doorgeven om puzzelstukken te zoeken. Om vervolgens weer terug te varen en de puzzel compleet te maken met alle gevonden puzzelstukken. 

Kamp Noord had gewonnen!!

In de vrije tijd werd er gezwommen en flink geoefend in punteren en zeilen!

We hebben zaterdagavond een kampvuur gehad met afbakbroodjes en knakworstjes en natuurlijk marshmallows en ondertussen lekker gezongen en geluisterd naar worship.

Zondag hadden we een samenkomst met elkaar en kreeg iedereen een vrijstelling.

Dit is een mooie herinnering aan het kamp, maar vooral ook om te denken dat de weg altijd vrij is om een relatie met Vader God te beginnen en Hem op te zoeken en te leren kennen.