De graankorrel

Op zaterdagavond is er voor patiënten gelegenheid om een kerkdienst binnen het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug te bezoeken. Zogenaamde kerkvrijwilligers van diverse kerken en gemeenten maken met de pastoor en dominee het mogelijk elke week afwisselend een rooms-katholieke of protestantse eredienst te houden, één voor TBS’ers en één voor asielzoekers. Zij heten de patiënten en medewerkers welkom bij de kerkdienst, delen liturgieën en bloemen uit en hebben bijvoorbeeld gesprekken met patiënten na de kerkdienst onder genot van koffie, thee of warme chocolademelk.

Ook vanuit de Graankorrel helpt een handvol vrijwilligers bij deze diensten. Een Veldzicht fotograaf maakte afgelopen week de volgende fotoreportage die je een blik achter het hek in de kerkzaal en ontmoetingsruimte geeft. Het Reformatorisch Dagblad interviewde in oktober dominee Jan van Gelderop over zijn werk achter gesloten deuren in Veldzicht. Klik hier om het interview met ds Jan van Gelderop te lezen.