De graankorrel 

Want niemand kan een ander fundament leggen dan wat gelegd is, dat is Jezus Christus
                                                         1 Korinthe 3: 11


Fundamentencursus

Elk jaar wordt er weer gestart met de fundamentencursus. Er zijn 8 bijeenkomsten op de dinsdagavond om de fundamenten van ons geloof te behandelen.

“Want niemand kan een ander fundament leggen dan wat gelegd is, dat is Jezus Christus” 1 Kor. 3: 11


God wil ons een stabiel geestelijk leven geven waar we niet worden misleid, niet worden meegezogen in allerlei wereldse religies, gedachten, gewoontes. Daarom heeft Hij ons zijn Woord gegeven zodat we mogen leren en ontdekken hoe we weerstand kunnen bieden aan zijn tegenstander, de satan, maar ook hoe we een stabiel en gelukkig leven kunnen leiden zoals God het heeft bedoelt. Goed voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Vertoont je geestelijk fundament af en toe wat scheuren, of wil je graag een stevig fundament bouwen, of ken je iemand buiten deze gemeente die hiermee worstelt of dat verlangen heeft, neem dan de uitnodiging aan voor het volgen van de fundamentenstudie.

We willen je graag de 8 belangrijkste bouwstenen uitleggen, met je in gesprek gaan over je vragen en twijfels. Het is samen ontdekken hoe mooi en liefdevol God alles heeft bedoelt voor Zijn schepselen, dus ook voor jouw!

 

 

De 8 bouwstenen:
Fundament van geloof;

  1. Woord van God
  2. Redding door Jezus bekering, geloof en wedergeboorte
  3. Jezus Redder en Heer, vernieuwing van denken, koninkrijk van God
  4. Leven door de Geest
  5. Doop in water
  6. Doop in de Heilige Geest en gaven van de Geest
  7. Israël, eindtijd, het plan van God
  8. Gemeente, roeping en taken, Lichaam van Christus, avondmaal.