De graankorrel


 

De Graankorrel Evangelische Gemeente

 

Evangelische gemeente de Graankorrel is een kerk die zich richt op Dedemsvaart en Balkbrug. Onze leden en bezoekers komen uit Dedemsvaart en omgeving. 
In het begin…

In het najaar van 2007 ontstond bij een aantal gemeenteleden uit Dedemsvaart het verlangen om in de plaats Dedemsvaart een nieuwe gemeente te stichten voor mensen uit de plaatsen Dedemsvaart en Balkbrug. Al jarenlang is er gebeden voor Dedemsvaart en dit verlangen ervoeren we als antwoord op deze gebeden.

images1.persgroep.net
Naam
De Evangelische Gemeente Dedemsvaart heeft als naam gekozen voor De Graankorrel. Dit is afgeleid van een tekst uit de Bijbel waarin Jezus zichzelf vergelijkt met een graankorrel.

Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf. Maar als zij sterft, brengt ze veel vrucht voort.’
(Johannes 12:24)

Eén graankorrel wordt op die manier vele graankorrels. Zo heeft ook Jezus Christus Zijn leven gegeven voor ons. Hij is aan het kruis gestorven zodat wij vrij kunnen worden van alle schuld en zonde. Dat zelfde principe van de graankorrel houdt Jezus Christus ook ons voor: als wij ons oude leven opgeven, mogen we een nieuw leven ontvangen. Dan kan er daadwerkelijk vernieuwing, bevrijding en herstel zijn in ons leven. En dan kan ons leven ook tot zegen zijn voor anderen. Dan zijn ook wij als die graankorrel die in de aarde valt en veel vrucht voortbrengt.Met ingang van 14 september 2008 is er dan ook in Dedemsvaart een nieuwe gemeente gestart. Onder de naam ‘de Graankorrel’ komen broeders en zusters in Dedemsvaart bijeen in het Vechtdal College. Een groot aantal leden van de Evangelische Gemeente Ommen heeft zich bij deze nieuwe gemeente aangesloten. Vanaf januari 2009 is ‘de Graankorrel’ officieel als zelfstandige gemeente gaan functioneren.